Roger maakte met zijn band in 1999 al zijn eerste album, dit was live opgenomen tijdens optredens in het Tapperijke in Hoeven en Poeh Poeh te Bergen op Zoom. Deze regionale CD sloeg enorm aan.

In 2007 kwam hij met zijn eerste single 'I must be dreaming' en dat was voor Danny Peeters aanleiding om Roger een compleet album te sponseren. In de studio van Manfred Jongenelis is een jaar lang hard gewerkt aan het album ''In the Sunny State'. In 2009 kwam dit album uit.

Het album heeft een Amerikaanse invloed, op het album staan vijf eigen nummers en vijf covers. Ook als bonustrack de cover 'I must be dreaming' waar Roger veel succes aan beleeft.

Tijdens de trip naar USA, voor het maken van clips, zijn Manfred, John en Roger naar de grootste studio geweest van Las Vegas en omstreken. Hier worden CD's opgenomen van o.a. Celine Dion, Garth Brooks, Barry Manilow, BB King en vele anderen. De mensen van de studio maakten toch even tijd om het album te beluisteren en te beoordelen. Zij beschreven het als een volwassen, professioneel en vooral sfeervol product. "That are great songs for the movies, you must do that.."'aldus de technici. Bij het verlaten van de studio kwam toevallig BB King aanwaaien.

In een nabij gelegen musicstore werd Roger uitgenodigd om deel te nemen aan workshops waarbij vele bekendheden en producers aanwezig zouden zijn. Het aanbod blijft.

Fragmenten van het album zijn te beluisteren en te downloaden via webshop.