Roger geboren in Rijsbergen en woonachtig in Etten Leur kreeg de muzikale interesse van zijn vader mee. Pa was toetsenist in het bekende orkest The Hilltops. “Al op 15 jarige leeftijd speelde ik in de band Limit, later is de bandnaam Roger ontstaan”, aldus Roger van Meer. “We speelden indertijd in voorprogramma’s van bands als Golden Earring, De Dijk en Livin' Blues. Met ons tien jarig jubileum hebben we een live CD opgenomen getiteld ‘Screaming in the night’. Met een eigen nummer en covers die het beste te omschrijven zijn als pittige feestrock.

Naast de band trad ik al een jaar of zeven solo op, toen ik het daarna te druk kreeg ben ik uitsluitend solo optredens gaan doen”. In 2006 stopte Roger definitief met zijn band.

Tijdens zijn solo optredens kun je van Roger veel stevige nummers verwachten uit de zeventiger jaren tot en met hedendaagse hits. Denk hierbij ook aan covers van Joe Cocker, Robbie Williams, Simple Minds, De Dijk, maar net zo goed Tom Jones, Tina Turner, Elvis Presley en zelfs voor André Hazes draait hij zijn hand niet om. Kortom; soul pop en country voor jong en oud.  Een optreden van Roger verrast ook menig bruiloft, opening, evenement en past op ieder feest. Roger heeft een excentrieke stem, goede contacten met publiek en maakt er een ware happening van!

Roger heeft o.a. opgetreden in België, Frankrijk, Ierland, Duitsland, Spanje, Santa Monica USA en zelfs in Las Vegas, in de pianobar van Harrah’s met The Twins.

Reacties van velen die een optreden hebben bijgewoond; “Podiumbeest met een geweldige stem, kippenvel, de beste van de hele avond!”.